3kons

SODOBNI PLES

V vsakemu izmed nas se ob besedi ples pojavi drugačna asocijacija. Ples je že od nekdaj oblika izražanja  čustev. Začel se je razvijati v Ameriki na začetku 20. stoletja.  Da je prišlo do razvijanja, kjer je kraljeval klasični balet, je bila potrebna sprememba v mišljenju . Balet je kmalu zapadel v krizo, saj so se ljudje začeli zabavati brez večje umetniške vrednosti.

V Sloveniji se je sodobni ples začel razvijati vzporedno z drugimi bolj razvitimi državami, zato je to nekako  svojevrsten fenomen. V dvajsetih letih prejšnjega stoletja , smo poleg baleta dobili prve sodobne plesne koreografije in plesalce, ki so se polni znanja in svežih idej vrnili iz nemških ekspresionističnih šol. Danes se v slovenskem prostoru nahajajo mnogi znani  koreografi  polnih idej, ter širijo raznoliko estetiko sodobnega plesa.

Viri:  http://www.intakt.si/sodobnniples.html

PLESNA DELAVNICA

V jedilnici je pod vodstvom profesoric Gordane Grajžel in Barbare Kvas Ocvirk potekala plesna delavnica. Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje so najprej spoznali osnove različnih plesov. Ob poskočni glasbi so se tudi sami zavrteli in odplesali na koreografijo mentoric. Vsi dijaki so se opogumili in odplesali prav vsak korak. Kasneje pa jim je mentorica Kvas Ocvirk predstavila novo plesno vadbo, ki se imenuje zumba. Namen zumbe ni samo rekreacijski, ampak  vadba prinaša tudi obilo zabave.

Lara Mogu, 4. a

Related Images:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)