3kons

TAROT

Tarot je starodavni zapis globoke modrosti življenja. Življenje nas skozi mnoge okoliščine in situacije nečesa uči. Predvsem bolj ljubečega ravnanja in odnosov. Kako se prebiti skozi lastne misli in občutke , kako in najti pravo pot in se pravilno odločiti, pravilno razumeti izziv določene situacije? Pri vsem tem vam je lahko v pomoč tarot.

Tarot je star več kot 500 let. Korenine segajo skoraj 2000 let nazaj. Simbolika zgodovine tarota je zavita v skrivnost. Ni točnega podatka ali izvira iz Kitajske, Indije ali Egipta. Tarot karte beležijo že v 15. stoletju Španije, Italije in Francije.

Tarot ni prerokovanje. Ko prosite tarot za nasvet, je tako, kot če bi prosili modrega prijatelja ali učitelja za nasvet.

Zvitek kart tarota vsebuje 78 kart. Vsaka karta ponazarja simboliko energije ali spiritualne resnice, pomen pa je odvisen od položaja kjer karta stoji. Obstaja več možnosti odgovorov, kateri so odvisni od kombinacije kart. V veliko pomoč so knjige napisane na to tematiko. Vsakdo lahko postane dober razlagalec tarota.

 Cindy Tkavc, 4. a

http://www.mojaprihodnost.com/TAROT_RAZLAGA.php

 

Related Images:

(Skupno 312 obiskov, današnjih obiskov 1)