3kons

PESNIŠKA DELAVNICA

Ko smo vstopili v pesniško delavnico, smo najprej uzrli napis KAKO LEP JE NAŠ SVET. Zvedeli smo, da je to Mišelov verz in tako so tudi ustvarjalci dali naslov svoji delavnici.

Delavnica je bila razdeljena na dva dela. V prvem delu so dijaki spoznali Mišela, prisluhnili njegovi poeziji in nato so prebrali svoje pesmi še dijaki iz gimnazije. »Pesniki« so o izbranih pesmih izražali svoja čustva in se ob nežnih zvokih glasbe predajali sanjavemu razpoloženju.

Drugi del je bil bolj delaven in ustvarjalen. Prišel je »deček s polnim naročjem ptic.« Mentorica je pojasnila verze iz pesmi Črni deček, pesnika Daneta Zajca. Ptice so postale simbol za pesmi tudi med ustvarjalci delavnice. Po metodi možganske nevihte so na osnovi asociacij letnih časov – pomlad, poletje, jesen, zima – začele nastajati besede, verzi, misli… Dijaki pesniki so jih zapisali na ptice, ki so jih tudi sami naredili.

V pesniški delavnici so ustvarjali dijaki 2. Č-razreda GCC in dijaki naše šole: Robi Velenšek iz 1. C, Valentina Lisančič in Tjaša Satler iz 1. D ter Mišel Žafran iz 1. B PTI, z mentoricama Tanjo Štante Benčina in Ireno Lasnik.

Irena Lasnik, prof.

Related Images:

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)