3kons

SOŠOLKA O MIŠELU

Mišel je iskren, pošten, nasmejan, dober prijatelj in še mnogo več. Rad posluša balkansko glasbo. V Mišelu se skriva izredno nadarjen pesnik. Talent, ki ga ima, mu omogoča pisanje čudovitih življenjskih, ljubezenskih in svobodomiselnih pesmi. Z željo, da jih sliši širok krog ljudi, bo v kratkem imel predstavitev prve zbirke svojih pesmi. Tam bomo z največjim veseljem tudi mi, ponosni sošolci. Podpiramo ga in mu želimo, da bi še naprej ostal takšen, kot je in še naprej uspešno vztrajal na svoji pesniški poti.

Mateja Fric, 1. B PTI

POGOVOR Z MIŠELOM

(povzet iz biltena 31. krajevni praznik MČ Dolgo polje – »Ukradeni otroci«, 24. 9.-30. 9. 2011)

Mišel v svojih pesmih sporoča, da je svet vendarle lep in da je lepo živeti . Njegovi verzi so prežeti z optimističnim sporočilom IMETI RAD.

Mišel, koga, kaj imaš RAD?

Raje ne bi izpostavljal osebe, ki jo imam rad, saj je situacija zapletena. Toda najraje imam družino in svoje prijatelje, ki mi mnogokrat stojijo od strani. Od družine se veliko naučim, v družini se počutim varno, in tudi prijatelji mi veliko pomenijo. Rad imam tudi to, da se mi zgodijo kakšni zanimivi dogodki …, rad opazujem naravo, rad se spominjam lepih trenutkov iz otroštva … V pesmih res velikokrat poudarim »imeti rad«, saj je to za človeštvo zelo pomembno, pa tudi če ni vedno izgovorljivo; je vodilo boljšega sočutja in počutja med vsemi nami.

Rad imaš tudi svoje pesmi, kajne? Vsekakor je težko pojasniti to »ljubezen«, pa bi šlo …?

Seveda, saj sem v njih vložil veliko truda in še z veseljem jih pišem naprej. Všeč mi je, da te pesmi ustvarjam sam. Sem kar ponosen nase! Da, o tem pojmu bi lahko debatiral na dolgo in široko, pa ne vem, če se najde za vse prava beseda, pogosto tudi sam ne razumem te ljubezni. Poskušal bom pojasniti … V človeškem telesu nastane nenavadna kemična reakcija, posebej pri mladih ljudeh, ko postane razum šibkejši in čustva močnejša. Nastanejo težave, ko se oba jaza vedno bolj razhajata. In takrat pride žalost, slaba volja, po možnosti še ljubosumje. Takrat v meni kar vre in moram se ohladiti. Moje pesmi so moje zdravilo.

In kako so prišle na dan tvoje pesmi? Kdo te je odkril in ti pomagal, da pesmi niso samo tvoje, temveč si jih pripravljen deliti tudi z nami, bralci?

Moje pesmi so prišle na plan, ko sem profesorici slovenščine Ireni Lasnik nekega dne povedal, da imam doma veliko zapisanih pesmi. Rekla mi je, naj jih prinesem v šolo … in tako se je  začelo. Prišle so na dan. O pesmih sva se pogovarjala in upošteval sem nasvete. Vesel sem, da svoje pesmi lahko pokažem in delim tudi z drugimi. Tudi mojim prijateljem rad podarim kakšno. Letos poleti sem se vpisal na spletno stran Pesem.si. Tam lahko obiskovalci te spletne strani berejo moje nove pesmi in jaz pesmi drugih.

Mišel, kaj si želiš? Nam lahko zaupaš nekaj svojih želja?

To je zanimivo vprašanje, saj nimam ne vem kakšnih posebnih želja, vendar vam lahko zaupam svoje najpomembnejše … Moja največja želja je, da bi lahko v življenju še enkrat stopil na tla s svojimi nogami in spet hodil … Želim si, da bi bil dober do vsakega in da bi ljudje bili dobri do mene. Želim si, da bi naša družba bila bolj poštena do vseh ljudi …

Slišali smo, da nastaja tudi tvoja pesniška zbirka, ki naj bi izšla v tem šolskem letu. Dogodek bo zate vsekakor zelo pomemben. Je naslov še skrivnost?

Ne, ni več skrivnost. Naslov pesniške zbirke bo Moj svet. To pa zato, ker pesmi opisujejo moje poglede na svet in občutja v njem. Tega dogodka se zelo veselim.

Z  Mišelom se je pogovarjala Irena Lasnik

Related Images:

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)