3kons

Fotografija je tehnika trajnega zapisovanja mirujočih ali gibajočih se predmetov na različne načine. Danes pa je verjetno najbolj poznan ter tudi najbolj razširjen zapis fotografije ravno digitalen zapis. Poznamo pa tudi kemični in mehanski zapis, ki pa so bili bolj popularni pred prvimi pojavi digitalne fotografije.

Pred razvojen fotografije so se razvijale tudi mnoge druge fotografske zvrsti, ki so si za svojo sliko izbrale različne motive in slike. Danes pa poznamo veliko različnih fotografskih zvrti.
Vsaka fotografska zvrst posebej pa poudarja in se osredotoča na točno določen del predmeta, ki ga želi zajeti v sliko. Zato danes obstaja umetniška, reporterska ter znanstvene fotografije – te so bolj znane, obstaja pa jih še mnogo več. Meje med digitalno sliko in fotografijo dejansko ni tako lahko postaviti. Potrebno je vedeti, da so se tudi na negativih in »diasih« delale določene korekcije tako med razvijanjem, kot po njem.

Digitalna fotografija je postala del vsakdanjega življenja. Skoraj vsaka družina ima danes digitalni fotoaparat, fotoaparati se reklamirajo na jumbo plakatih, digitalno fotografijo pa lahko posnamete kar s prenosnim telefonom, kar je danes zelo razširjeno med mladimi. S tem se pojavlja tudi želja po vedno boljši fotografiji, kar je dandanes z nekaj znanja čisto mogoče.

Cindy Tkavc 4. A

http://www.mojaprihodnost.com/TAROT_RAZLAGA.php

Related Images:

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)