V času razglašene epidemije v RS zaradi COVID-19 in v obdobju izvajanja ukrepov za preprečevanja širjenja virusa, smo morali tudi v šoli pri izvedbi športnega dne upoštevati določena pravila. Ker pa se v aktivu zavedamo pomena ohranjanja telesnega in psihičnega zdravja, smo se odločili, da športni dan kljub omejitvam, z vašo pomočjo in dobro voljo (dijaki, razredniki in ostali spremljevalci), izpeljemo malo drugače.

Tokratni športni dan bo potekal v obliki zaključnega druženja razredov. Z razredniki in spremljevalci ste skrbno izbrali poti in destinacije, kamor se boste podali skupaj. Nekatere bo pot vodila na lepe točke v okolici Celja, druge malo dlje, proti Gorenjski in Primorski. Vendar vse z istim ciljem, da dan preživite v prijetnem druženju s sošolci in profesorji. Letošnje šolsko leto je res posebno, zato je prav, da ga zaključimo na sproščen in prijazen način. Je del obveznih izbirnih vsebin, zato je obvezujoč za vse.

Dijaki, razredniki in ostali spremljevalci se boste odpravili na različne poti. Startno mesto in čas odhoda ste določili skupaj. Bodite točni in upoštevajte navodila.

Navodila:

Dijaki, ki malicate, se morate prijaviti za hladno malico (sendvič in napitek)  že  v petek, 4. 6. 2021. V ponedeljek bo za prevzem malice jedilnica  odprta od 6.30 do 8.30 ure.

Na poti se ravnajte po navodilih spremljevalcev. Držite se svoje skupine. Na cesti upoštevajte cestna pravila in hodite ob robu po levi strani ceste.

Na športnem dnevu velja  »šolski hišni red», zato ne dovolimo pitja alkoholnih pijač, kajenja ipd. Proti kršiteljem bomo ukrepali. Prosimo, da odpadkov ne mečete v naravo.

S sabo imejte malico iz nahrbtnika, športne napitke ali vodo.

Kar nekaj se vas bo odpravilo ob Savinji in proti Šmartinskemu jezeru. Kopanje ali  druge aktivnosti na vodi so zaradi lastne varnosti in varnosti drugih strogo prepovedane!

Prihoda z lastnimi avtomobili ali taksiji dijakom ne dovolimo.

Poskrbite za primerne fotografije, ne pozabite zabeležiti lepih, smešnih, zadovoljnih trenutkov in motivov iz narave.

Napravite zanimivo skupinsko fotografijo s spremljevalci in jo pošljite na mail  mateja.volk@guest.arnes.si

Izkoristite dan za druženje in klepet s sošolci in profesorji.

Imejmo se lepo in varno!

                                                                            za aktiv športne vzgoje
Mateja Volk

 

Celje, 3. 6. 2021

Related Images:

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)